FAQ Ticwatch S&E

Algemeen

Het grote verschil tussen de Ticwatch S en E is de locatie van de GPS. De Ticwatch S heeft de GPS ingebouwd in de horlogeband voor betere tracking. De Ticwatch E maakt daarin tegen gebruik van een GPS ingebouwd in de behuizing van het horloge. Daarnaast zijn de horlogebanden verwisselbaar.

Op het gebied van design zijn er ook een aantal verschillen. De Ticwatch S heeft een diameter 45 mm en een dikte van 13 mm bij een gewicht van 45,5 gram. Het heeft tevens een vaste, “ademende” horlogeband speciaal ontworpen voor trainingen die zweten onder de band minimaliseert.

De Ticwatch E heeft een diameter van 44 mm en een dikte van 13,55 mm bij een gewicht van 41,5 g. De Ticwatch S maakt gebruik van TPU en Ticwatch E heeft een silicon horloge band.

Nee, de Ticwatch smartwatches worden via een micro-USB kabel opgeladen via een oplaadpunt aan de achterkant van het horloge.

Er zijn tevens losse magnetische oplaadkabels verkrijgbaar voor de Ticwatch S&E. Klik hier voor meer informatie.

Ja, de Ticwatch S & E is compatibel met zowel smartphones die op iOS 8.0+ als Android 4.3+ OS draaien.

Let op: het kan zijn dat bij iOS producten bepaalde functies zoals het bellen en beantwoorden van telefoontjes niet werken. Dit zelfde geld voor het beantwoorden van mailtjes via Gmail en kan niet elke app gebruikt worden. Notificaties komen wel binnen.

Wij adviseren om in het begin zeker 3 volledige laadcycli te doorlopen (opladen tot 100%, en leeg laten lopen tot 0%). Hierna zal een verbetering van de batterijduur merkbaar zijn.

De batterijduur is logischerwijs afhankelijk van hoe de TicWatch wordt gebruikt. Voor een smartwatch geldt hetzelfde als voor bijvoorbeeld een smartphone. Zo zijn o.a. de helderheid van het scherm, het gebruik van het touch screen, het gebruik van apps, de ontvangst van GPS allemaal van invloed op de batterijduur.

Het is niet mogelijk om als consument de batterij te vervangen. Dit komt door de waterdichte constructie van de smartwatch.

Ja, beide horloges hebben een IP67-classificatie, wat betekent dat deze spatwaterdicht zijn. Het wordt niet aanbevolen om te zwemmen

De smartwatches kunnen slechts aan één telefoon tegelijkertijd worden gekoppeld. Je kunt echter meerdere horloges koppelen aan een enkele Android-telefoon.

Klik hier voor de Nederlandstalige handleiding van de Ticwatch S en E.

Klik hier voor de EU conformiteitsverklaring.

Voer een herstart uit met de smartwatch door de knop ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden. De smartwatch start zich nu opnieuw op en het scherm zal nu ook weer aanmoeten springen.

Wear OS

De Ticwatch S/E draait op Google’s Wear OS en biedt daardoor de volgende functionaliteiten:

 1. Bellen, sms-berichten ontvangen, Google-vertaler, stand-alone muziekspeler.
 2. Voice assistent-functie. Via de Google Assistent kun je spraakopdrachten op het horloge uitvoeren, bijvoorbeeld door je agenda in te stellen, alarm in te stellen, het weer te controleren, kaart te bekijken en je hartslag te controleren.
 3. Er zijn ook veel aanpasbare wijzerplaten en andere apps van derden die kunnen worden gedownload van de Play Store op het horloge. Denk bij deze apps bijvoorbeeld aan Uber, Spotify, Messenger, WhatsApp, etc.

Pairen met de Wear OS by Google App

 1. Download en installeer de Wear OS by Google app vanuit de Google PlaystoreTM of Apple App Store.
 2. Pair je smartphone met de Wear OS by Google app door de volgende stappen te volgen:
  1. Druk op kroon van de smartwatch om deze aan te zetten.
  2. Selecteer je taal.
  3. Zet de Bluetooth via je smartphone aan en open de Wear OS by Google app. Volg de instructies binnen deze app om je smartphone met je smartwatch te pairen.

Pair met de Ticwatch app

 1. Door de ticwatch-app met je telefoon te koppelen, kun je gegevens met je telefoon synchroniseren en toegang krijgen tot andere functies.
 2. Volg de volgende stappen om te pairen:
  1. Pair je Ticwatch met de Wear OS by Google.
  2. Download de Ticwatch app vanuit de Google Playstore of de Apple App store.
  3. Begin het pair proces.

Problemen tijdens het koppelen?

 1. Maak je gebruik van een smartphone welke compatible is met de smartwatch? De TicWatch Pro is niet compatible met een iPad.
 2. Zorg dat je gebruik maakt van de nieuwste Wear OS-app op je smartphone. Bij Android gebruikers is het tevens belangrijk dat de Google Play Services en Google Search app up-to-date zijn.
 3. Zorg ervoor dat de TicWatch Pro binnen het Bluetooth-bereik van je telefoon is. Zo moeten de apparaten zich binnen 5 meter (~ 15 voet) van elkaar bevinden. Het kan zijn dat betonnen
 4. Controleer of er een actieve gegevensverbinding is tijdens de eerste installatie. De smartwatch heeft de verbinding nodig om te controleren of een OTA-update beschikbaar is.
 5. Start zowel je smartphone als de TicWatch Pro opnieuw op. Schakel Bluetooth in, schakel Wi-Fi uit en probeer opnieuw te koppelen.

Compatible

De Ticwatch S/E is compatible met Android-apparaten (versie 4.4 en hoger) en iOS-apparaten (versie 9.3 en hoger).

Wanneer je gebruik maakt van een Android smartphone dan ben je in staat om te pairen met diverse Ticwatches. iOS is in staat om met één Ticwatch te gelijk te pairen. Daarnaast je met Android smartphones bellen vanaf je smartwatch. Deze optie is niet beschikbaar via een iOS toestel. Je krijgt een notificatie op je smartwatch dat je gebeld word, maar moet oppakken via je iPhone.

Meer smartwatches aan je telefoon koppelen

Je kunt indien gewenst meerdere smartwatches aan je telefoon koppelen. Opmerking: Dit kun je niet doen met een iPhone. Je kan je smartwatch maar aan één telefoon tegelijk koppelen.

Als je meer dan één telefoon aan je smartwatch wilt koppelen, of als je over meerdere smartwatches beschikt, houd je rekening met het volgende:

Eén smartwatch en meerdere telefoons Je kunt een smartwatch niet tegelijkertijd aan meerdere telefoons koppelen. Je kunt wel wijzigen aan welke telefoon je smartwatch is gekoppeld, maar daarvoor moet je eerst jouw smartwatch terugzetten op de fabrieksinstellingen. Vervolgens kun je jouw smartwatch koppelen aan de nieuwe telefoon.

Meerdere horloges en één telefoon
Opmerking: Dit kunt u niet doen met een iPhone.

Je kunt meerdere smartwatches aan één telefoon koppelen. Hiervoor herhaal je de pairing stappen voor elke smartwatch.
Onder de smartwatch zie je of het is verbonden of ontkoppeld. De verbinding met je smartwatch wordt verbroken als het niet kan communiceren met je telefoon, of als je ervoor hebt gekozen de verbinding vanuit de instellingen te verbreken.

Android

Ga naar de instellingen binnen de Wear OS by Google app en ga naar Bluetooth opties.

iOS

Open de Wear OS by Google app en ga naar instellingen en refresh de app.

Wanneer dit niet werkt raden wij je aan om de Bluetooth verbinding uit te schakelen en opnieuw verbinding maakt met de smartwatch.