FAQ TicWatch C2

Algemeen

De horlogekast van de TicWatch C2 is gemaakt van stainless steel en bevat echt lederen horlogebanden. Het scherm is vervaardigt uit een 1,3 inch AMOLED scherm.

De smartwatch is voorzien van een Snapdragon Wear 2100 chipset en beschikt over 512MB RAM en 4GB ROM geheugen.

De TicWatch C2 beschikt over een IP68 waterdichte classificatie. Het kan worden gedragen bij het handen wassen, zweten of als het regent.

Doordat de smartwatch is voorzien van luidsprekers en microfoon word het aangeraden om de smartwatch niet te dragen met zwemmen of rechtstreeks onder de kraan te houden. Dompel het tevens niet onder in heet water, zeep, afwasmiddel, etc., omdat dit de hardware zal beschadigen. De horlogeband is gemaakt van leer en kan dus onder water snel minder van kwaliteit worden.

Voor verschillende Bluetooth-apparaten varieert de compatibiliteit van de Bluetooth-versie. De TicWatch Pro kan worden gecombineerd met de TicPods Free draadloze earbuds.

De hoeveelheid straling die de Bluetooth verbinding uitstraalt is aanzienlijk minder dan die van een smartphone. Je hoeft je dus geen zorgen te maken tijdens het dragen van de smartwatch.

Wanneer je smartwatch is gepaired met een Android smartphone dan is het mogelijk om te bellen via de smartwatch.

Wanneer je een iOS smartphone hebt is het niet mogelijk om te bellen met de smartwatch. Wel krijg je een notificatie via de smartwatch, maar je moet de telefoon beantwoorden via je iPhone.

Ja, de TicWatch C2 heeft een ingebouwde GPS.

Let tijdens het zoeken van de GPS-positie op het horloge op de volgende punten:

 1. Zorg ervoor dat de GPS van je smartphone is ingeschakeld.
 2. Zorg dat er geen app is geblokkeerd in de Wear OS-app van je smartphone.
 3. Zorg dat het een open ruimte is die bevorderlijk is voor het zoeken van de GPS-positie.
 4. Controleer of Bluetooth is ingeschakeld. Als de GPS lange tijd niet kan worden gezocht, raden we aan naar een gunstige omgeving (een open veld of park) te gaan en absoluut stil te blijven terwijl de GPS probeert te zoeken. Gewoonlijk zou het binnen 5 minuten positie moeten kunnen vinden – na de eerste succesvolle poging zal het daaropvolgende GPS-gebruik veel sneller zijn. Als het probleem zich blijft voordoen, start  het horloge dan opnieuw en probeer het opnieuw.

Wanneer je geen internet verbinding hebt kun je nog steeds een aantal opties van de smartwatch blijven gebruiken waaronder de tijd, veranderende wijzerplaten, gezondheid en fitness, het luisteren van muziek, meten van de hartslag en het instellen van alarmen en timers.

Klik hier voor de handleiding van de TicWatch C2.

Batterijlevensduur

Bij de TicWatch C2 word er standaard een charging dock meegeleverd waarmee de smartwatch binnen 100 tot 110 minuten volledig word opgeladen.

Hoelang de TicWatch C2 mee gaat hangt van een aantal factoren af. Hieronder zullen wij twee scenario’s beschrijven, welke als voorbeeld gebruikt kunnen worden.

 1. De smartwatch kan 2 dagen worden gebruikt voor onderstaande scenario’s: gebruik van ingebouwde watchface watch verbonden met de telefoon via Bluetooth open onderdeel van APP-meldingen (ongeveer 5 APP’s) Schakel wifi uit.
 2. Het kan 1 dag worden gebruikt voor onderstaande scenario’s: verander de wijzerplaat van het horloge regelmatig verbonden met de telefoon via Bluetooth Open alle APP-meldingen Schakel wifi in

Wear OS

De TicWatch C2 draait op Google’s Wear OS en biedt daardoor de volgende functionaliteiten:

 1. Bellen, sms-berichten ontvangen, Google-vertaler, stand-alone muziekspeler.
 2. Voice assistent-functie. Via de Google Assistent kun je spraakopdrachten op het horloge uitvoeren, bijvoorbeeld door je agenda in te stellen, alarm in te stellen, het weer te controleren, kaart te bekijken en je hartslag te controleren.
 3. Er zijn ook veel aanpasbare wijzerplaten en andere apps van derden die kunnen worden gedownload van de Play Store op het horloge. Denk bij deze apps bijvoorbeeld aan Uber, Spotify, Messenger, WhatsApp, etc.

Pairen met de Wear OS by Google App

 1. Download en installeer de Wear OS by Google app vanuit de Google PlaystoreTM of Apple App Store.
 2. Pair je smartphone met de Wear OS by Google app door de volgende stappen te volgen:
  1. Druk op kroon van de smartwatch om deze aan te zetten.
  2. Selecteer je taal.
  3. Zet de Bluetooth via je smartphone aan en open de Wear OS by Google app. Volg de instructies binnen deze app om je smartphone met je smartwatch te pairen.

Pair met de Ticwatch app

 1. Door de ticwatch-app met je telefoon te koppelen, kun je gegevens met je telefoon synchroniseren en toegang krijgen tot andere functies.
 2. Volg de volgende stappen om te pairen:
  1. Pair je Ticwatch met de Wear OS by Google.
  2. Download de Ticwatch app vanuit de Google Playstore of de Apple App store.
  3. Begin het pair proces.

Problemen tijdens het koppelen?

 1. Maak je gebruik van een smartphone welke compatible is met de smartwatch? De TicWatch Pro is niet compatible met een iPad.
 2. Zorg dat je gebruik maakt van de nieuwste Wear OS-app op je smartphone. Bij Android gebruikers is het tevens belangrijk dat de Google Play Services en Google Search app up-to-date zijn.
 3. Zorg ervoor dat de TicWatch Pro binnen het Bluetooth-bereik van je telefoon is. Zo moeten de apparaten zich binnen 5 meter (~ 15 voet) van elkaar bevinden. Het kan zijn dat betonnen
 4. Controleer of er een actieve gegevensverbinding is tijdens de eerste installatie. De smartwatch heeft de verbinding nodig om te controleren of een OTA-update beschikbaar is.
 5. Start zowel je smartphone als de TicWatch Pro opnieuw op. Schakel Bluetooth in, schakel Wi-Fi uit en probeer opnieuw te koppelen.

Compatible

De TicWatch Pro is compatible met Android-apparaten (versie 4.4 en hoger) en iOS-apparaten (versie 9.3 en hoger).

Wanneer je gebruik maakt van een Android smartphone dan ben je in staat om te pairen met diverse Ticwatches. iOS is in staat om met één Ticwatch te gelijk te pairen. Daarnaast je met Android smartphones bellen vanaf je smartwatch. Deze optie is niet beschikbaar via een iOS toestel. Je krijgt een notificatie op je smartwatch dat je gebeld word, maar moet oppakken via je iPhone.

Meer smartwatches aan je telefoon koppelen

Je kunt indien gewenst meerdere smartwatches aan je telefoon koppelen. Opmerking: Dit kun je niet doen met een iPhone. Je kan je smartwatch maar aan één telefoon tegelijk koppelen.

Als je meer dan één telefoon aan je smartwatch wilt koppelen, of als je over meerdere smartwatches beschikt, houd je rekening met het volgende:

Eén smartwatch en meerdere telefoons Je kunt een smartwatch niet tegelijkertijd aan meerdere telefoons koppelen. Je kunt wel wijzigen aan welke telefoon je smartwatch is gekoppeld, maar daarvoor moet je eerst jouw smartwatch terugzetten op de fabrieksinstellingen. Vervolgens kun je jouw smartwatch koppelen aan de nieuwe telefoon.

Meerdere horloges en één telefoon
Opmerking: Dit kunt u niet doen met een iPhone.

Je kunt meerdere smartwatches aan één telefoon koppelen. Hiervoor herhaal je de pairing stappen voor elke smartwatch.
Onder de smartwatch zie je of het is verbonden of ontkoppeld. De verbinding met je smartwatch wordt verbroken als het niet kan communiceren met je telefoon, of als je ervoor hebt gekozen de verbinding vanuit de instellingen te verbreken.

Android

Ga naar de instellingen binnen de Wear OS by Google app en ga naar Bluetooth opties.

iOS

Open de Wear OS by Google app en ga naar instellingen en refresh de app.

Wanneer dit niet werkt raden wij je aan om de Bluetooth verbinding uit te schakelen en opnieuw verbinding maakt met de smartwatch.

Apps

Standaard komt de smartwatch met de ingebouwde Google Fit app. Echter het is ook mogelijk om gebruik te maken van andere fitness apps zoals bijvoorbeeld Strava en Runkeeper.

Apps zoals Strava en Runkeeper zijn ontwikkeld door derden en dus kan het mogelijk zijn dat er wijzigen worden aangebracht waardoor deze apps niet meer worden ondersteund op je smartwatch. Dit hangt af van de ontwikkelaar van de app. Via de Google Play Store op de smartwatch kun je controleren of een bepaalde app word ondersteund en beschikbaar is om te downloaden.

Tic Health App

Daarnaast maakt de smartwatch ook gebruik van de Tic Health app. Deze app houdt het aantal gemaakte stappen bij en biedt de mogelijkheid om de volgende activiteiten bij te houden: buiten hardlopen, buiten wandelen, buiten fietsen, indoor hardlopen, freestyle. De hartslag wordt gecontroleerd en je kunt je fitnessdoelen instellen. Voor buitenactiviteiten kunt u uw route, snelheid en afstand bijhouden.

De Tic Health app stuurt je tevens notificaties wanneer het tijd word om even een paar stappen te zetten. Zo krijg je bijvoorbeeld een reminder wanneer je minder dan 250 stappen hebt gezet in een uur.

Via je smartphone kan je ook muziek beluisteren, download bijvoorbeeld de Google Play Music app op je smartwatch. Daarnaast is het ook mogelijk andere apps zoals bijvoorbeeld Spotify hiervoor te gebruiken.

Standaard zit er geen navigatie op de TicWatch C2. Wel kun je gebruik maken van apps zoals Google Maps.

Op het moment kan je met je smartwatch (doormiddel van de Google Pay app) betalingen uitvoeren in de volgende landen: Amerika, Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, Spanje, Polen, Rusland en Duitsland.

Voor Android gebruikers is het mogelijk om een Find My Device app te downloaden.

Nee, je kan de Youtube app niet op je smartwatch downloaden.

WhatsApp word niet ondersteund door iOS.

Ja, je kan met de TicWatch Pro audio opnames maken, echter geen video’s omdat er geen camera opzit.

Sensoren

Ja, de TicWatch C2 is voorzien van een hartslag sensor. Deze kan je hartslag dag en nacht bijhouden (wanneer de smartwatch gedragen word). Standaard staat deze functie uitgeschakeld, maar als je naar de Heart Rate app gaat op de smartwatch kun je deze bij instellingen > 24-uurs hartslag monitoring inschakelen. Dit is voor iOS gebruikers niet mogelijk.

Belangrijk!

 1. Houd er rekening mee dat de Ticwatch niet in de eerste plaats een hartslagmeter is. De hartslagmeter zou niet zo nauwkeurig zijn als, bijvoorbeeld, een professionele medische hartslagmeter.
 2. Zorg dat het horloge stevig is bevestigd tijdens het meten van de hartslag.
 3. Vermijd onnodige armbewegingen wanneer de hartslaggegevens na de training worden gegenereerd.

Nee, het is niet mogelijk om je slaap te meten met de TicWatch C2.